menu sluiten

bouwupdate nieuwe pier schiphol

lucas van der wee | cepezed

De bouw van de nieuwe pier op luchthaven Schiphol is inmiddels aardig onderweg en de contouren van het gebouw worden al goed zichtbaar. De kanaalplaten van de begane grond zijn grotendeels gelegd. De eerste secties van de staalconstructie zijn gemonteerd, deels tot het niveau van de gatehouses, die straks plaats bieden aan zowel narrow-body als wide-body vliegtuigen. Van de staalplaat-betonvloeren ligt het eerste staal ook al; dit wordt binnenkort afgestort.

Voor het overgrote deel wordt de pier in totaal vier lagen hoog, met daarop nog een laag technische ruimten. De bouw is in verschillende fasen georganiseerd. De pier bestaat uit zes zones waarvan de zones één aan het eind en vier in het midden nu dus deels constructief zijn opgezet. Wanneer begonnen wordt aan de volgende zones, start simultaan de bouw van de gatehouses aan de eerder gebouwde zones. De tijdelijke corridor tussen de nieuwe pier en de bestaande B-pier wordt pas op het laatst gerealiseerd.

De pier is volledig ontworpen als een kit of parts bestaand uit geprefabriceerde onderdelen. De verschillende staalelementen zijn afkomstig van BYSteel uit het Portugese Braga en wordt per roll-on-roll-offschip vervoerd.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000