menu sluiten

cepezed en abcnova rollen nieuw gebouwconcept uit in het gemeentehuis woerden

lucas van der wee | cepezed

gemeente woerden klaar voor 1,5 meter-maatschappij
Bedrijven en organisaties staan momenteel voor de opgave zich voor te bereiden op de naderende 1,5 meter-maatschappij. De gemeente Woerden voert daarvoor nu al maatregelen door. Dit om de bedrijfsvoering zo snel mogelijk weer soepel te laten verlopen zodra de coronamaatregelen worden versoepeld en het gemeentehuis weer opent, ook voor de inwoners van de gemeente. cepezed, abcnova en het coronateam van de gemeente werken nauw samen aan een veilige en werkbare opzet.

maatregelen
Om straks te kunnen werken in de nieuwe realiteit is nagedacht over de veiligheid van looplijnen, logistiek, werkplekken, vergaderen en baliefuncties. Afzonderlijke maatregelen als schermen, duidelijke signing, gebruik van desinfectiesprays en het hygiënisch gebruik van alle kantoormiddelen lijken vaak eenvoudig en voor de hand liggend, maar allemaal samen vormen ze een puzzel waarvan de stukken goed moeten passen. Gelukkig is het gemeentehuis Woerden in basis een flexibel gebouw, waardoor het zonder bouwkundige aanpassingen coronaproof te maken is. Aangepaste looproutes maken dat mensen elkaar zo min mogelijk tegenkomen of kruisen. Zo worden de routes éénrichtingsverkeer en komen er een aparte in- en uitgang. Dit is mogelijk omdat het gebouw in de reguliere opzet twee gecombineerde in- en uitgangen had. Een ander aandachtspunt zijn de flexwerkplekken, die anders gebruikt gaan worden dan voorheen.

De komende weken voeren cepezed, abcnova en de gemeente Woerden het hele plan lean en mean door. Naar aanleiding van ervaringen in het dagelijks gebruik wordt nog bijgestuurd, zodat de veiligheid voor inwoners en medewerkers steeds optimaal blijft. De aanpak van de 1,5 meter-opgave is een mooi voorbeeld van samenwerking en snel schakelen. cepezed, abcnova en de gemeente Woerden werkten eerder al nauw samen aan de modernisering van het gemeentehuis tot duurzame en eigentijdse omgeving voor werknemers en bezoekers. De samen opgedane kennis zetten de partijen nu ten volle in om het gemeentehuis in de huidige situatie zo veilig mogelijk te maken zonder af te doen aan de kwaliteit en de beleving van het gebouw, dat na oplevering vorig jaar veel aandacht kreeg vanwege de duurzame, budgetneutrale renovatie met veel ruimtelijke kwaliteit.

Lucas van der Wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000