menu sluiten

cepezed-lezing tijdens tentoonstelling daylighthouse

léon van woerkom | cepezed

Architect en cepezed-partner Ronald Schleurholts geeft aanstaande donderdagavond 6 juni een lezing over daglicht in architectuur. De lezingenavond in het Amsterdamse Borneo Architectuur Centrum (BAC) begeleidt de tentoonstelling Daylighthouse aldaar en is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Dutch Daylight.

‘Daylighthouse’ is samengesteld door Mirck Architecture en vertelt het verhaal van drie door dit bureau ontworpen huizen waarin daglicht een hoofdrol speelt. Aan de hand van schema’s, tekeningen, foto’s, maquettes, filmmateriaal en bouwfysische visualisaties worden de drie huizen tentoongesteld, vergeleken met elkaar en met drie andere projecten: een grachtenpand uit het verleden, de Borneo-patiowoningen uit het heden, en ‘daylighthousing’ in de toekomst.

Curator Sander Mirck start de lezingavond met een toelichting op de tentoonstelling en zijn visie op daglicht in woningen en hoe dit kan bijdragen aan gezonder leven. Schleurholts bespreekt de rol van daglicht in een breder perspectief en behandelt onder meer cepezeds ontwerpen voor KWR Watercycle Research Institute, rijkskantoor De Knoop, Leefmilieu Brussel en het monumentale complex in Delft waarin cepezed tegenwoordig kantoor houdt.

Bouwinnovator, transitiestrateeg en oprichter van de Stichting Dutch Daylight Atto Harsta opende de tentoonstelling op vrijdag 10 mei. De expositie blijft te zien tot 13 juli. Voor meer informatie, zie ook www.bac-amsterdam.nl

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000