menu sluiten

cepezed ontwerpt accelerator

cepezed

cepezed ontwerpt Accelerator, een nieuw en duurzaam multi-tenant gebouw voor uiteenlopende ondernemingen in de Life Sciences. Hoofdgebruikers worden Genmab en Merus, beide beursgenoteerde biotechbedrijven die zich richten op de ontwikkeling van innovatieve therapieën tegen kanker. Andere huurders worden Life Sciences-bedrijven die hun ontwikkeling willen versnellen van start-up naar scale-up.

Het gebouw komt te staan op een prominente plek langs de toegangsweg tot het Utrecht Sciene Park (USP), één van de top science parken van Nederland en wereldwijd leidend op het gebied van Life Sciences en Health. cepezed realiseerde eerder al onderzoeksgebouwen voor Danone en Genmab op het park. Het Genmab-gebouw, dat net afgelopen zomer officieel werd geopend, krijgt middels een loopbrug een directe verbinding met Accelerator.

Het ruim 22.000 m² tellende Accelerator-gebouw gaat belangrijk bijdragen aan verdere samenwerking en verbinding op het USP. Het gaat onder meer kantoor-, laboratorium en parkeerfuncties bevatten, maar ook een auditorium voor 250 personen, ‘meet & greet’ faciliteiten en een reeks algemene voorzieningen als een vergadercentrum en uitgebreid restaurant in de transparante plint.

Betreft duurzaamheid is Accelerator gericht op een BREEAM-NL Excellent certificering. Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving. Die komt onder meer tot stand door een hoge mate van daglichttoetreding en veel groen in het atrium van het gebouw.

Accelerator is een ontwikkeling van Kadans Science Partner, specialist op het gebied van huisvesting in de kennisintensieve sector op en rondom science parken en universiteitscampussen. Deerns verzorgt het installatietechnisch advies en BAM Bouw en Techniek de uitvoering. De bouw start eind van dit jaar en de oplevering staat gepland voor begin 2022.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000