menu sluiten

Circulaire Tijdelijke Rechtbank Amsterdam in top 7 groene trendsetters

Leon van Woerkom

Wat zijn de 25 groenste gebouwen van Amsterdam? Dat wordt binnenkort onthuld door Arcam, hét centrum voor architectuur in Amsterdam. Wel is al bekend gemaakt dat de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam van cepezed behoort tot de top 7 groene trendsetters van de afgelopen 25 jaar.

groene architectuurgids van amsterdam
Arcam, dat ook de Amsterdamse Architectuurprijs (Gouden AAP) organiseert, presenteert eind september ‘De groene architectuurgids van Amsterdam’. De gids bevat de groenste gebouwen van 2000 tot en met 2025 met groene particuliere initiatieven, toekomstige iconen én trendsetters.

top 7 groene trendsetters
De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is een van de top 7 groene trendsetters. “Natuurinclusief, klimaatadaptief of energiebewust bouwen is niet alleen een zaak van technologische innovatie en overtuiging. Deze zeven projecten zijn niet alleen groen, ze vervullen ook een belangrijke functie als wegbereider voor een nieuwe manier van denken. Ze waren hun tijd ver vooruit en worden nog steeds gebruikt als referentieprojecten voor groene gevels, houtbouw, demontabel bouwen en/of bijzondere energieprestaties”, aldus de samenstellers van de groene architectuurgids.

over de tijdelijke rechtbank amsterdam
Waar tussen 2016-2022 de hoofdingang van de Rechtbank van Amsterdam was, is nu een groene, lege kavel. Het gebouw is inmiddels gedemonteerd. In onderdelen ligt het gebouw nu opgeslagen om volgend jaar opnieuw opgebouwd te worden op Kennispark Twente in Enschede. Daar gaat het dienen als bedrijfsverzamelgebouw, met onder andere een onderwijsfunctie. Dankzij het zeer remontabele en flexibele ontwerp is het gebouw heel circulair en voorkomt materiaalverspilling. Het gebouw is flexibel in tijd, plaats en functie.

26 september, pakhuis de zwijger
De organisatie van de gids heeft de top 7 trendsetters nu al prijsgegeven. De overige gebouwen worden op maandagavond 26 september bekend gemaakt tijdens de lancering van de groene architectuurgids. Dit gebeurt tijdens een live evenement. Meer over het programma en aanmelden op de site van Pakhuis de Zwijger.

lucas van der wee
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000