menu sluiten

Daglichtrijke laboratoria in duurzame schil

De Biotech Campus Delft groeit. De campus wordt verrijkt met een nieuw onderzoeksgebouw voor dsm-firmenich’s business unit Taste, Texture & Health, ontworpen door cepezed. Eerder al ontwierp cepezed het naastgelegen Rosalind Franklin Biotechnology Center. In het nieuwe gebouw staat onderzoek naar voeding steeds duurzamer en gezonder maken centraal. Zo wordt bijvoorbeeld onderzoek verricht naar alternatieve plantaardige eiwitten voor vis, vlees en kaas. Het nieuwe onderzoeksgebouw heeft hoge duurzaamheidsambities en sluit naadloos aan op de filosofie van dsm-firmenich.

open gebouw
De transparante entree en glazen gevels geven een open en uitnodigende sfeer. Het wijde en groene karakter van de centrale wandelboulevard op de campus zet zich voort in het interieur van dsm-firmenich’s Taste, Texture & Health. Bij binnenkomst is een groot atrium die reikt tot de bovenste verdieping, waar weelderige planten het interieur vergroenen. Aangrenzend aan het atrium zijn verschillende laboratoria geplaatst met glazen wanden, hierdoor geeft de met planten begeleide route door het atrium naar boven goed zicht op de activiteiten. Bezoekers en klanten kunnen zo diep in het gebouw doordringen zonder de laboratoriumprocessen te verstoren.

rustige, gezonde werkomgeving
De buitenzijde is bekleed met rijen van verticale wandpanelen waarin pv-panelen zijn geïntegreerd, afgewisseld met banen van glas. Ook de daken worden optimaal benut voor zonnepanelen.
Het gebouw is vanbinnen afgewerkt met duurzame materialen, waaronder bamboe, voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. De natuurlijke afwerkingen, veel planten en een optimale toetreding van daglicht creëren een fijne verblijfsplek en een rustige, gezonde werkomgeving.

zo duurzaam mogelijk
Voor het nieuwe onderzoeksgebouw voor dsm-formenich’s business unit Taste, Texture & Health is het streven een zo duurzaam mogelijke architectuur met een grote focus op een gezonde werkomgeving te realiseren. Daarvoor wordt gewerkt aan het behalen van zowel het BREEAM-Outstanding als het WELL Platinum certificaat.

In 2025 zal het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden. Het ASR Dutch Science Park Fund wordt eigenaar van het gebouw.

Meer weten? Bekijk de projectpagina dsm-firmenich's business unit Taste, Texture & Health.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000