menu sluiten

fietsenstalling noord station tilburg geopend

lucas van der wee | cepezed

Afgelopen dinsdag werd de eerste van de twee door cepezed ontworpen nieuwe fietsenstallingen bij treinstation Tilburg geopend! Het betreft de ruim 160 meter lange noordelijke stalling met plek voor 3.900 fietsen. Zorgvuldig ingepast in de omgeving is de stalling gerealiseerd tussen de LocHal en de treinsporen aan de oostkant van het station.

fietshotel

Vanwege de hoogwaardige materialen, luxe uitstraling en de verfijnde afwerking en detaillering verwierven de stallingen eerder al de geuzennaam ‘fietshotel’. De gevel staat op een plint van beton en bestaat uit transparante en translucente glaspanelen gemonteerd op antracietkleurige staalprofielen met geïntegreerde hemelwaterafvoer. De glaspanelen zijn gepotdekseld en het dak is voorzien van biodivers sedum; beide dragen eraan bij dat de stalling in de zomer koel blijft. Het groendak functioneert bij hevige regenval ook als waterbuffer. Station Tilburg krijgt eind 2023 nog een vierde perron, dat cepezed momenteel ook ontwerpt. Als dat klaar is, kunnen reizigers vanuit de verdieping van de stalling zo het perron op wandelen.

moderne voorzieningen

De uitnodigende stalling is bemand tijdens de perioden dat de treinen rijden. Voor een veilige omgeving licht ze ’s avonds bovendien op. Stallen is de eerste 24 uur gratis en elektronische borden geven precies aan waar plekken vrij zijn. De etage is bereikbaar via een rolband. Bij de daadwerkelijke stallingsplek kunnen gebruikers een QR-code scannen waarmee ze bij terugkomst makkelijk hun fiets kunnen terugvinden. Naast de entree bevindt zich een serviceruimte voor kleine reparaties. Ook zijn er zo’n 200 OV-fietsen te huur.

fietsenstalling zuid

Dura Vermeer begon een jaar geleden met de bouw van de stalling. In augustus start het bedrijf ook met de uitvoering van de zuidelijke stalling aan de centrumkant van het station. Deze is naar verwachting eind 2021 klaar en gaat plaats bieden aan 3.400 fietsen. Gezamenlijk hebben de stallingen zo ruimte voor 7.300 fietsen, waarmee de stallingscapaciteit van station Tilburg één van de grootste in Nederland is!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000