menu sluiten

fugro techcenter genomineerd voor breeam award

In Nootdorp wordt sinds februari gebouwd aan een nieuw hoofdkantoor voor geodata-specialist Fugro. cepezed maakte het superduurzame ontwerp voor dit Fugro TechCenter. Het kreeg maar liefst een BREEAM Outstanding-certificaat en maakt nu kans op een BREEAM Award.

breeam
De afkorting BREEAM staat voor ‘building research establishment environmental assessment method’. Het is wereldwijd het meest gangbare duurzaamheidskeurmerk. De certificaten van BREEAM variëren van ‘pass’ tot ‘outstanding’. Voor dat laatste certificaat moet het totaalpercentage van de negen aspecten van de score (voor bedrijfsgebouwen) boven de 85 procent uitkomen. De missie van de BREEAM-organisatie is duidelijk, maar hangt af van een opdrachtgever die bereid is qua duurzaamheid verder te gaan dan het wettelijke minimum. Fugro was zo’n ambitieuze opdrachtgever.

best new construction non-residential project & peoples’ choice
cepezed maakt vaker ontwerpen die een BREEAM-certificatie krijgen. Kunstdepot CCNL won in 2022 zelfs een BREEAM Award, als beste voorbeeldproject in de categorie Public Sector Post Construction. Op 10 juli 2024 horen we of ook Fugro in de prijzen valt. Het hoofdkantoor van de geodata-specialist is genomineerd in de categorieën Best New Construction Non-Residential Project en Peoples’ Choice Award.

outstanding
In totaal lag de BREEAM-score van Fugro op 93 procent. De hoge score van Fugro heeft onder meer te maken met de prachtige ecologische tuin, het biophilic design, de akoestiek, en de demontabele kit of parts-constructie. Ook het watermanagementsysteem is extreem duurzaam en het leuke is dat de specialisten van Fugro dit zelf ontwierpen. Om anderen te inspireren wil Fugro medewerkers en bezoekers, als het gebouw eenmaal af is, realtime inzicht geven in de duurzaamheidsprestaties van het gebouw.

cijfers
De precieze BREEAM-score van Fugro is: management 100 procent, gezondheid 90,76 procent, energie 80,98 procent, transport 52,07 procent, water ook 100 procent, materialen 78,57 procent, afval 90,64 procent, landgebruik en ecologie 77,78 procent en vervuiling 90 procent.


Je kunt nog stemmen t/m woensdag 5 juni: PEOPLE'S CHOICE AWARD - BREEAM Awards

Meer weten over Fugro? Bekijk de projectpagina.

Meer weten over CCNL? Bekijk deprojectpagina.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000