menu sluiten

kit of parts serieel: duizend porsche-centra

Een kit of parts leent zich bij uitstek voor serieproductie. De onderdelen worden immers in de fabriek gemaakt. Bij de showroom annex werkplaats voor Porsche was dat ook nadrukkelijk de bedoeling. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim duizend gebouwd, in verschillend formaat. De allereerste staat in Stuttgart-Zuffenhausen. De meest nabije in Rotterdam.

Bij Porsche draait het om verleiding en perfectie. Daarom staan de auto’s niet pontificaal in een etalage, maar zijn zij subtiel zichtbaar door een baan glas onderin een 12 meter hoge gevel van roestvrijstaal. De ronding in de gevel ademt de afgewogen vormgeving van de wagens. Daglicht van boven licht de modellen overdag mooi uit. Een donkere vloer zorgt voor extra effect. De speciale modellen staan op een podium met daaronder verkoopkantoortjes. Ook dit is een kit of parts.

Naast een showroom en kantoren bevat elk Porsche Centrum een garagewerkplaats en een magazijn. De dragende kolommen zijn vrijgezet om het glazen deel van de gevel iets terug te kunnen plaatsen, wat de verleiding om te kijken vergroot. De gevel en hoofddraagconstructie staan los van elkaar en luchtkanalen zijn onderdeel van de hoofddraagconstructie, waardoor zij uit het zicht blijven. Omdat Porsche-dealers de bouw van een centrum zelf moeten bekostigen, hield cepezed de bouwkosten laag. Opties voor maten, en details over onder meer de indeling en kleurstelling zijn opgenomen in een handboek. De losse componenten zorgen dat het gebouw zich overal kan voegen naar de context.

Het ontwerp voor Porsche was het eerste grotere ontwerp voor een serie. cepezed ontwierp voor de PTT interieurs voor distributiecentra en Primafoonwinkels, en voor NS informatiekiosken en wachtruimtes voor op de perrons. De kiosken laten in het klein zien wat cepezed bedoelt met architectuur als industrieel product.→ lees meer over Porsche Zentrum Stuttgart

→ ga terug naar het overzicht

cepezed

Andere serieel uitgevoerd bouwsystemen van cepezed:


fabriek prefab ns ov balie cepezed cepezed | léon van woerkom
interieur stationsoutillage cepezed léon van woerkom
mischa keijser
PTT telefoonwinkel
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000