menu sluiten

Life-sciences-gebouw ‘Accelerator’ in Utrecht opgeleverd

lucas van der wee

In Utrecht is de nieuwbouw van Accelerator afgerond. Dit duurzame multi-tenantgebouw, waar vooral ondernemingen in ‘life sciences’ gebruik van zullen maken, is door aannemer BAM overgedragen aan opdrachtgever Kadans Science Partner. Het gebouw staat in verbinding met het, eveneens door cepezed ontworpen, Genmab-gebouw.

daglichtrijk ontwerp
De Accelerator is een gebouw met kantoor- en laboratoriumfuncties, een auditorium, ontmoetingscentra, vergaderruimtes en een openbaar toegankelijk restaurant. Het is een daglichtrijk gebouw, ingericht met warme houten elementen. Een van de fraaiste details is een wenteltrap van dun, wit gecoat plaatstaal. Spectaculair zijn de glazen lift en liftschacht van de toren, met een prachtig uitzicht over Utrecht.

breeam excellent
De opvallende, wit gecoate staalconstructie is efficiënt ontworpen en mooi afgewerkt, waardoor er geen extra afwerkingslaag nodig is. De zichtbare constructie zorgt voor een ruimtelijk effect én het zorgt ervoor dat het gebouw flexibel in te delen is. Het superefficiënt gebruik van materialen in combinatie met 420 zonnepanelen op het laagbouwdak, waterbesparende toiletten, een groot aantal parkeerplekken met oplaadplekken, warmtepompen (waardoor geen gasaansluiting meer nodig is) en een aquiver (warmteopslag) heeft ervoor gezorgd dat het gebouw BREEAM Excellent gecertificeerd is.

therapie tegen kanker
Vanaf deze week worden de verdiepingen ingericht door de eigenaar en toekomstige gebruikers. Accelerator wordt de plek waar biotechbedrijf Genmab vanaf volgend jaar, een beursgenoteerde biotechbedrijf, nog meer onderzoek gaat doen naar antistoffen tegen kanker. Een andere hoofdhuurder wordt Merus en ook Imuno Precise zal zich hier vestigen. De opening van het gebouw staat in maart 2023 gepland.

samenwerking Kadans Science Partner
Kadans Science Partner ontwikkelde Accelerator als een innovatieve verhuurformule voor bedrijfsruimtes met laboratoria. Met Kadans werkt(e) cepezed ook aan het aangrenzende Genmab, Plus Ultra Leiden en Plus Ultra Amsterdam.

lucas van der wee
Kadans Science Partner
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000