menu sluiten

Toost op samenwerking meldkamer Oost-Nederland

De Meldkamer Oost-Nederland is bedoeld voor Politie, Brandweer en Ambulance. Het gebouw is al volop in gebruik - op 21 maart kwam het eerste 112-telefoontje binnen - maar een gezamenlijke toost om dit te vieren was er nog niet. Op 1 juni werd uitgebreid feestelijk stilgestaan bij de samenwerking tussen de drie diensten.

gezamenlijke identiteit
Meldkamer Oost-Nederland is in oktober 2022 opgeleverd en al sinds maart dit jaar in gebruik, na een uitgebreide testperiode. Voor de officiële opening kwamen ruim 100 genodigden samen in de lichte, hoge hal van het gebouw. Daar werd geconcludeerd dat goede samenwerking een voorwaarde is voor een goed functionerende Meldkamer. Om dit nog eens te onderstrepen werd er geen lint doorgeknipt, maar zijn er juist linten aan elkaar verbonden. De goede samenwerking die ook al aanwezig was tijdens het ontwerpproces en de bouw, bevestigt de gezamenlijke identiteit.

boomrijke omgeving
De genodigden - namens cepezed waren dat Mathieu de Danschutter en Ronald Schleurholts - kregen een rondleiding door het gebouw. Zij namen een kijkje in het command and control centre, waar de telefoontjes natuurlijk gewoon bleven binnenkomen, en onder meer de kantoor- en vergaderruimtes, pantry’s en de fraaie stilteruimte. De Meldkamer Oost-Nederland staat in een boomrijke omgeving, wat door hoge raampartijen binnen goed merkbaar is. Zelfs het command and control centre heeft zicht op de omgeving. Door ingenieus ingepaste ramen valt er geen zonlicht op de computerschermen.

Meer weten over het project? Bekijk hier de projectpagina.

Marcel van Saltbommel
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000