menu sluiten

de circulaire economie als missie

cepezed zet in op innovatie, kwaliteit en efficiëntie. De lijntjes tussen de projectontwikkelaar, architect en bouwer zijn kort, want we hebben deze drie expertises zelf in huis. Zo versnellen we ook de transitie naar een circulaire bouweconomie. Menno Rubbens, projectontwikkelaar en directeur van cepezedprojects, is een ware pleitbezorger van deze transitie. Hij deelt zijn kennis en ervaring binnenkort in Pakhuis de Zwijger, was onlangs te gast in Ankara en sprak in Heerde met Koningin Máxima.


pionierende aanpak
In elk project probeert Menno een element of aspect te incorporeren om de circulaire economie te bevorderen. Hij neemt risicodragend deel aan projecten waar hij in gelooft, ook als de gemaakte keuzes compleet nieuw zijn. Vanwege deze pionierende aanpak is het van extra belang om de juiste partijen bij elkaar te brengen - partijen met dezelfde insteek en missie. Dat werk voor Menno een missie is, blijkt ook uit de vele lezingen die hij geeft in binnen- en buitenland, en zijn deelname aan onderzoeksprojecten.


circulaire wederopbouw
Vorige week was Menno op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, de TU-Delft en de Hacettepe Universiteit te gast in Ankara, bij de bijeenkomst ‘Circulaire wederopbouwstrategieën ontwikkelen voor aardbevingsgebieden’. De inzet was om Nederlandse en Turkse bouwbedrijven, experts, ambtenaren en enthousiastelingen samen te brengen en vervolgens innovatieve oplossingen te verkennen, gericht op een circulaire wederopbouw na aardbevingen. Menno deelde als één van de vier gastsprekers zijn kijk op innovaties in het circulair ontwerp en de bouw.


de flexibele stad
Hoe kan het hergebruik van bestaande grondstoffen en restmaterialen in de bouw opgeschaald worden? Die vraag, gebaseerd op het boek ‘The Flexible City’, staat maandag 15 januari 2024 centraal in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Zeven gastsprekers, waaronder Menno, gaan deze avond in gesprek over hoe circulair bouwen naar een hoger niveau getild kan worden. Je kunt een plek reserveren en meer informatie vinden over de lezing via de website van Pakhuis De Zwijger.


circulair kenniscentrum heerde
Een van de vaste partners van cepezedprojects is demontagebedrijf Lagemaat. Zij richtten zelfs een joint venture op, LCP Circulair, met het idee om meer impact te hebben op het gebied van hergebruik van bouwmaterialen en volledige gebouwen. Onlangs was Koningin Máxima op bezoek bij het Circulaire Kenniscentrum in Heerde, dat momenteel wordt gebouwd naar een ontwerp van cepezed. Zij bracht onder meer een bezoek aan het tasveld waar de geoogste materialen voor het kenniscentrum staan opgeslagen, en wilde weten wat de rol van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid kan zijn om de groei van de circulaire bouweconomie te bevorderen.

oss
Een ander mooi voorbeeldproject van LCP Circulair is de verplaatsing van het Zuiderstrandtheater van de Gemeente Den Haag naar de Gemeente Oss. Hierdoor krijgt Oss straks het meest circulaire theater van Nederland.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000