menu sluiten

Minister Ernst Kuipers opent nieuw R&D business centrum: Plus Ultra Leiden

Kadans Science Partner

Plus Ultra Leiden, het uiterst duurzame R&D business centrum op het Leiden Bio Science Park, is gistermiddag officieel geopend. Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) draaide de eerste sleutel om met Michel Leemhuis (ceo & co-founder, Kadans Science Partner), Ida Haisma (director, Leiden Bio Science Park) en Henri Lenferink (burgemeester gemeente Leiden). Namens cepezed waren partners Paddy Sieuwerts en Jan Pesman aanwezig bij de feestelijkheden.

breeam excellent
Zowel Kadans als cepezed hebben een grote duurzaamheidsambitie. Dit resulteerde bij Plus Ultra Leiden in een BREEAM-NL Excellent certificering (score 73,41%). Dat is niet alleen het resultaat van energiemaatregelen, zoals een dak vol zonnepanelen en warmtepompen die verwarmen, koelen én een gasaansluiting overbodig maken. Het is ook te danken aan de flexibiliteit in de indeling van het gebouw, waardoor ruimtes niet snel te groot of te klein zijn, wat leegstand voorkomt.

prettig gebouw
Het gebouw bevat ruim 17.000 vierkante meter met flexibel in te delen bedrijfsruimtes. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld startups binnen Plus Ultra groeien zonder te verhuizen. Het gebouw beschikt naast kantoren en laboratoria over de formele en informele vergader- en ontmoetingsplekken, waar kennis gedeeld en ontwikkeld kan worden.
Plus Ultra Leiden is verder een prettig, licht gebouw met een groot atrium. Entresols met speelse plattegronden en schuin geplaatste open trappen belichamen de buzz en reuring van de bedrijven en bedrijfjes. De eerste bedrijven die zich in Plus Ultra Leiden hebben gevestigd zijn: Immunicum, ThermoFisher, LeydenJar Technologies en Fibriant.

samenwerking Kadans Science Partner
Kadans Science Partner richt zich met vernuftig vastgoed specifiek op innovatieve bedrijven, die behoefte hebben aan bedrijfsruimtes met laboratoria. cepezed ontwierp meerdere gebouwen voor Kadans, zoals Plus Ultra Amsterdam, Accelerator en Genmab (beide in Utrecht). Daarbij werd een balans tussen herkenbaarheid en eigen identiteit van de gebouwen gevonden.

Kadans Science Partner
lucas van der wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000