menu sluiten

smart mobility hub, een multifunctionele schakel

Amsterdam Zuidoost krijgt een Smart Mobility Hub. Deze hub is een parkeergarage, overstapmachine en sportcomplex ineen. In de plint komen maatschappelijke functies. cepezed ontwerpt dit enorme gebouw in samenwerking met onder meer Buro Sant en Co en Goudappel Coffeng. Binnenkort gaat de bouwteamfase van start.

nieuwe wijk
De Smart Mobility Hub komt naast de Johan Cruijff ArenA te staan. Precies op de grens van gemeente Ouder-Amstel en Amsterdam wordt hier een kavel van zeker 42 duizend vierkante meter klaargemaakt voor de bouw. In het omringende gebied tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff ArenA en het Amstel Business Park verrijst De Nieuwe Kern, een nieuwe wijk met vijfduizend woningen, een groot park, kantoren en de uitbreiding van sportcomplex De Toekomst.

busterminal
In de Smart Mobility Hub komen onder meer een busterminal en maatschappelijke voorzieningen en op het dak komt een groot sportpark. Zo wordt het straks een plek voor iedereen, van de bewoners van Amsterdam Zuidoost tot concertbezoekers. Eind 2026 wordt de Smart Mobility Hub in gebruik genomen, waarmee het een verbindende schakel gaat vormen tussen de bestaande wijken en De Nieuwe Kern.

Het ‘smart’ in de naam van het gebouw slaat op het slimme digitale inrijsysteem, maar ook op de efficiënte organisatie van de plattegronden en de slimme constructie, die functiewijzigingen mogelijk maakt en losmaakbaar is.

Meer weten over het project? Bekijk het project hier.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000