menu sluiten

stalen dakspanten arsenaaldelft geplaatst

lucas van der wee | cepezed

De stalen dakspanten voor de patio-overkapping van het ArsenaalDelft zijn geplaatst! De overkapping dicht de binnenplaats van het oudste deel van het monumentale complex, het witte gebouw aan de kop. Het dak maakt het plein het hele jaar door bruikbaar als overdekt terras bij het restaurant en vergroot daarmee het bruikbaar vloeroppervlak van het complex.

respectvolle inpassing

De gevels rond de patio zijn inmiddels ruim vierhonderd jaar oud en tonen goed de sporen van verandering door de eeuwen heen. cepezed heeft de geschiedenis zoveel mogelijk leesbaar en intact gehouden. De nieuwe kap is dan ook ingepast met veel respect voor het bestaande. Ter beperking van zowel het materiaalgebruik als de visuele impact zijn de stalen spanten uiterst dun. De bevestiging is minimalistisch en laten het bestaande gebouw zo veel mogelijk onveranderd. Op de spanten komt dubbel en beloopbaar glas dat ook de royale daglichtinval op de binnenplaats helemaal laat zoals die is. In de opstaande rand van het nieuwe dak wordt een luchtafzuiging geïntegreerd die gaat bijdragen aan een aangenaam klimaat op het terras.

historisch binnenstedelijk

De overkapping wordt onder coördinatie van cepezedbouwteam gerealiseerd door iFS Building Systems. Een moeilijkheid daarbij is de sterk verdichte historische locatie in hartje Delft, die bovendien helemaal is omgeven door water. Het plaatsen van de spanten verliep niettemin soepel. Met een goede logistieke voorbereiding en een speciaal ingehuurde kraan met een extra lange arm was de klus in een dag geklaard.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000