menu sluiten

Start bouw hoofdbureau eenheid Den Haag

cepezed

Deze zomer start op de Binckhorst de bouw van een nieuw hoofdbureau van de Eenheid Den Haag. Dit zogenaamde eenheidsbureau bevat kantoren, cellen en een stalling voor dienstauto’s. Special feature in het ontwerp van cepezed is de schacht die midden door het gebouw loopt en alle functies visueel verbindt.

prettige werkomgeving
De Politie en BAM Bouw en Techniek tekenden begin februari de overeenkomst voor de bouw, die waarschijnlijk nog voor de zomer start – het technisch ontwerp is al af. ‘In de Binckhorst verrijst straks een nieuw politiepand dat functioneel is voor de operatie en tegelijkertijd ook een prettige werkomgeving biedt’, aldus Anja de Bruin, hoofd Bedrijfsvoering Eenheid Den Haag. ‘We krijgen een modern, functioneel en toekomstbestendig pand tot onze beschikking.’

daktuinen
Het nieuwe hoofdbureau wordt een zo open mogelijk gebouw, met daktuinen voor de politiemedewerkers, inpandige parkeerplaatsen en een handzame plattegrond. Het huisvest straks rond de 2200 medewerkers op 48 duizend vierkante meter bvo en zes verdiepingen. De medewerkers zijn afkomstig van afdelingen die nu nog verspreid zijn over meerdere locaties in de stad, waaronder het huidige hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag. Het programma is bijgevolg zeer divers.

puzzelen met functies
Vanwege het relatief kleine kavel was het even puzzelen met de functies die dongen naar een plekje op de begane grond. De begane grond is uiteindelijk gereserveerd voor specifieke, grondgebonden functies zoals facilitaire functies en expeditie. Daarboven staan de dienstvoertuigen geparkeerd. Op de bovenste lagen, met vrij uitzicht, bevinden zich de kantoorfuncties.

canyon
De ‘functionele gelaagdheid’ is straks af te lezen van de gevel en ook binnen duidelijk herkenbaar. Een andere ruimtelijke karakteristiek van het gebouw is de zogenaamde canyon. Deze grote binnenstraat met hellingbanen deelt de onderbouw ruimtelijk in tweeën. Hij heeft aan weerskanten in- en uitgangen en ontsluit het parkeren op de eerste, tweede en derde verdieping. Boven de canyon zijn haaks vijf kantoorvleugels geplaatst met vergader-, kantoor- en samenwerkplekken.

partners
Aan het Eenheidsbureau werken cepezed en cepezedinterieur samen met Buro Sant en Co, Robert Jan Vos Lichtontwerp, IMD raadgevende ingenieurs, ingenieursbureau Nelissen en ingenieursbureau Multical. De oplevering staat gepland in het najaar van 2025.

cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000