menu sluiten

the green house genomineerd voor de nederlandse bouwprijs 2019

lucas van der wee | cepezed

Het door cepezed ontworpen circulaire restaurant en vergadercentrum The Green House in Utrecht is genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2019.

De Nederlandse Bouwprijs prijs wordt tweejaarlijks in verschillende categorieën uitgereikt aan onderscheidende projecten van hoge kwaliteit. In 2009 won het eveneens door cepezed ontworpen Rijkswaterstaat-kantoor Westraven de prijs al eens.

The Green House is genomineerd in de categorie gebouwen. De jury beoordeelde dit jaar vooral op innovatie en de aspecten people, planet & profit, de drie p’s zoals die gangbaar zijn in de ontwikkeling van duurzame gebouwen. The Green House scoorde op al deze elementen hoog; op instigatie van cepezed besloten hebben de projectpartners Strukton, Ballast Nedam en Albron het project op alle vlakken zo circulair mogelijk gemaakt.

De zeskoppige Bouwprijsjury vindt The Green House een ‘Indrukwekkend voorbeeldproject van een integrale aanpak van een circulair gebouw van sociale circulariteit, materialen, energie tot businessmodellen.’ Het jurycommentaar vervolgt: ‘In dit gebouw zijn de aspecten van circulariteit op brede basis meegenomen. Opvallend vindt de jury dat dit gebouw tot en met de fundering kan worden opgepakt voor recycling of hergebruik. De uitspraak: “We willen circulariteit mainstream maken”, getuigt van lef en ambitie.’

De winnaars worden maandag 4 februari bekendgemaakt. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Bouwprijs.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000