menu sluiten

Tijdelijke Rechtbank in detail

lucas van der wee | cepezed

Het Duitse vakblad DETAIL besteedt in november aandacht aan de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam. De losmaakbare constructie haalt zelfs de cover.

veel doorsnedes
De auteur zet helder uiteen wat de functie was, hoe de constructie in elkaar zit en wat er in de toekomst gebeurt: ‘Statt der vorgesehenen fünf Jahre kann der Bau nun bis zu 50 Jahre genutzt werden – und das an verschiedensten Standorten’ (in plaats van de gevraagde 5 jaar, kan dit gebouw wel 50 jaar voldoen – en dat op verschillende locaties). Zoals het de naam van het blad betaamt gaat het artikel vergezeld van gedetailleerd beeldmateriaal: foto’s van de rechtbank en vooral veel doorsnedes.

ronald schleurholts
In de laatste alinea komt architect Ronald Schleurholts aan het woord over de ervaringen van cepezed met dit – ook voor ons – bijzondere gebouw. Zo bleek bij de demontage dat een aantal losse elementen eigenlijk te klein was en op die manier extra werk opleverde. Hier kan voor een volgende keer tijd en geld worden bespaard. Dat geldt ook voor de bevestigingsbouten: die kunnen beter precies op de daarvoor bestemde plek worden ingedraaid, zodat er bij het demonteren niet naar hoeft te worden gezocht.

artikel
Het Duits-Engelstalige magazine is te bestellen via de website van DETAIL. Ook interessant is het bericht: cepezed klaar voor ‘deltaplan duurzaam bouwen’ (naar aanleiding van een artikel in Elseviers Weekblad met Jan Pesman en Menno Rubbens) en de pagina over remontabel bouwen: showcase tijdelijke rechtbank amsterdam.

lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000