menu sluiten

WestCord Hotels gaat ArsenaalDelft exploiteren

Westcord Hotels gaat de hotelfunctie in het ArsenaalDelft, het voormalig Legermuseum in Delft, exploiteren. Het historische complex is herontwikkeld door Driestar B.V. en cepezedprojects. Voor aankomende zomer opent Hotel Arsenaal de deuren.

hotel Arsenaal
Hotel Arsenaal in ArsenaalDelft wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant, 20 parkeerplaatsen en een binnenplaats. De oude en originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking. De afbouw is momenteel in volle gang.

historische locatie
ArsenaalDelft is een officieel rijksmonument en staat op het schiereiland tussen de Oude Delft en Nieuwe Delft, twee grachten in de historische binnenstad. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die in drie eeuwen tijd tot stand zijn gekomen. Aan de munitieopslag uit 1602 zijn later het Armamentarium en het Oost Indische Pakhuis toegevoegd. Tussen 1989 en 2013 huisvestte het complex het Legermuseum, dat uiteindelijk opging in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

multifunctioneel gebruik
Vanaf 2015 is het ontwikkeld tot multifunctionele voorziening met naast een hotel, congrescentrum en restaurant ook expositieruimte en kantoren. Een vestiging van restaurantketen Loetje werd er eerder al geopend. ArsenaalDelft is ontwikkeld als nieuwe publiekstrekker in de zuidelijke binnenstad. Het oorspronkelijke schiereiland wordt met twee nieuwe bruggen en een drijvend terras onderdeel van de stedelijke openbare ruimte.
Naast WestCord Hotels zijn Loetje, Sping, Senf en IQ Events huurders van het historische complex. De transformatie is ontworpen door architectenbureau cepezed, herontwikkeld door Driestar B.V. en cepezedprojects en gerealiseerd door het cepezedbouwteam. Kenmerkend aan het ontwerp zijn: respect voor het monument en het feit dat geen onomkeerbare ingrepen gedaan zijn.

over WestCord Hotels
Hotel Arsenaal is onderdeel van WestCord Hotels, een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen en Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Het is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

Bekijk hieronder hoe eind vorig jaar twee nieuwe bruggen werden geplaatst aan weerszijden van het schiereiland. De rechter brug (straat heeft Lange Geer en het water is Nieuwe Delft genaamd) komt uit voor de entree van het hotel. De linker brug komt uit op het terras bij Loetje. In plaats van de terrasboten, komt daar nog een drijvend permanent terras.

lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000