menu sluiten

van marken food innovation center

bekijk

van marken food innovation center 

Het historische fabrieksterrein van DSM in Delft verandert stap voor stap in de Biotech Campus Delft. Een van die stappen is de realisatie van het Van Marken Food Innovation Center. Het huisvest het nieuwe hoofdkantoor van dsm-firmenich's business unit Taste, Texture & Health. Het pand staat prominent aan het begin van de centrale wandelboulevard van de Biotech Campus Delft en deze as wordt inclusief beplanting doorgezet in het gebouw. Het belang dat dsm-firmenich hecht aan transparantie is vertaald naar een open en uitnodigend gebouw.

  • opdrachtgever(s)
  • DSM Delft
  • locatie
  • Delft
  • gebruiker(s)
  • dsm-firmenich
  • expertise
  • architectuur
    cepezed interieur
  • projectbrochure

drie hoofdfuncties  

Vanaf de boulevard loopt de hoofdroute trapsgewijs door tot aan de derde verdieping. De route is optimaal afgestemd op daglichttoetreding, wat het mogelijk maakt om er - net als buiten aan de boulevard - veel beplanting te plaatsen. Het gebouw is verdeeld op basis van de drie hoofdfuncties: laboratoria, kantoor-vergaderruimtes en 'experience zones'. Aan het begin van de route liggen de meest transparante ruimtes, gaandeweg worden zij geslotener: eerst een groot, licht atrium, dan de laboratoria en dieper in het gebouw de techniek- en serviceruimtes. De werkplekken variëren van flexplekken tot teamruimtes, focusruimtes en brainstormruimtes.

experience zones  

Het gebouw heeft een hypermoderne co-creatiekeuken en geavanceerde applicatielaboratoria voor de zuivel-, bakkerij- en brouwerijsector. De experience zones zijn bedoeld als aangename, inspirerende plekken om bijvoorbeeld te overleggen met een collega of een klant. Zij grenzen aan de onderzoeksruimtes, maar zijn zo vormgegeven dat het gebruik ervan de werkprocessen niet stoort. Transparante laboratoriumwanden geven zicht op wat er binnen gebeurt: van het optimaliseren van plantaardige zuivel tot onderzoek naar gist. De experience zones bieden ook de mogelijkheid om te proeven: testpanels beoordelen er nieuwe producten op smaak, geur en mondgevoel.

gezonde werkomgeving  

De daglichttoetreding is zorgvuldig afgestemd op het gebruik van het gebouw. Verdiepingshoog glas, dat daglicht diep in het gebouw brengt, wordt afgewisseld met gevelstroken met geïntegreerde zonnepanelen. De vele grote planten, warme kleuren, en de interieurafwerking in natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en ruw geweven stoffen geven tegenwicht aan de technische vereisten van de labs. Het Van Marken Food Innovation Center is een fijn, daglichtrijk onderzoeksgebouw. Tegelijkertijd is het een zo duurzaam mogelijk gebouw: bij het ontwerpen is vastgehouden aan de norm voor BREEAM-Outstanding en WELL Platinum.

partners

  • opdrachtgever: DSM Delft
  • belegger: ASR Dutch Science Park Fund
  • interieurontwerp: cepezedinterieur
  • bouwfysica & duurzaamheid: ABT
  • constructies: Pieters bouwtechniek
  • installaties: Huygen Installatie Adviseurs
  • Hoofdaannemer: De Vries en Verburg

prijzen & nominaties

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000