menu sluiten

Dick Klijn, bouwkundig ingenieur 

Dick werkt sinds eind 2023 bij cepezed. Met een sterk sociaal vermogen en opgeruimd humeur is hij een fijne toevoeging aan het team.

Dick wist in 2023 redelijk waar hij aan begon: tijdens zijn studie deed hij al ervaring op bij cepezed. Hij sloot na twee stages en het behalen van zijn master in architectuur, aan als assistent ontwerper/ bouwkundig ingenieur. Zijn kennis over circulariteit, duurzaamheid en klimaat zijn een waardevolle toevoeging binnen het team. Deze kennis deed Dick onder meer op tijdens een stage bij de Architecten Cie, waar hij samen met medestudenten verschillende vormen van circulariteit onderzocht, zoals urban mining.

Voor zijn afstudeeronderzoek ontwierp Dick een strategie die middels de renovatie van sociale huurwoningen voorkomt dat het energienet overbelast raakt. Niet alleen hier kwam zijn kennis rond duurzaamheid goed van pas. Hij zette deze ook in bij het ontwerpen van een nieuw clubhuis voor zijn zeilvereniging. Het werd gebouwd met hout en ramen die vrijkwamen na een verbouwing van een ander pand.

De efficiëntie in de ontwerpen van cepezed spreekt Dick erg aan. ‘cepezed heeft de kracht om complexe knopen efficiënt te ontwerpen zodat ze simpel, elegant en logisch ogen.’ Momenteel past hij die efficiëntie zelf toe in het ontwerp voor de politieverzamellocatie in Drachten. Hier is het de uitdaging om de complexe eisen voor de verschillende gebouwen op te lossen en er tegelijk voor te zorgen dat ze toch één ‘familie’ blijven.

Het eerste project waar Dick bij betrokken was, is het van Maerlantlyceum in Eindhoven. Hier leerde hij veel over wat er komt kijken bij het ontwerpen met monumentale panden. Ook The Green House, vinden we terug in het portfolio van Dick. ‘Net als Bouwdeel Den de tijdelijke rechtbank projecten is dit een geslaagd experiment, waarvan cepezed en de hele architectuurwereld veel hebben geleerd over demontabel bouwen. Zij dienen nog steeds als inspiratie voor cepezed en anderen.’