menu sluiten

Pelle Rademakers, bouwkundig ingenieur 

Pelle werkt sinds 2024 bij cepezed. Hij is een toegankelijke, geaarde collega, die zich goed kan verplaatsen in de verschillende achtergronden van opdrachtgevers.

Pelle rondde de HBO opleiding Bouwkunde af, waar hij voor zijn minor naar de ‘rural housing studio’ in Chepcoina, Kenya ging. Daar ontwierp en bouwde hij een huis samen met de gemeenschap, als een vorm van ontwikkelingshulp. Terug in Nederland vervolgde hij zijn studie met de master Architecture in Delft, waar hij tijdens een extra ‘fall semester’ bij Virginia Tech in Amerika studeerde.

Tijdens zijn afstudeeronderzoek ontwierp Pelle een culinaire universiteit in Berlijn. Zijn doel was om deze optimaal te verbinden met zijn omgeving, wat hij door middel van publieke toegankelijkheid realiseerde. Ook faciliteerde het ontwerp specifieke behoeften zoals distributie van voedsel en ondersteunende functies.

Pelle spreekt het ‘efficiënt inzetten van de simpele en minimalistische vormentaal’ aan in cepezed. Ook overlapt de toekomstvisie op prefab en demontabel bouwen. ‘Als architect kun je verantwoordelijkheid nemen door gebouwen te ontwerpen die over vele jaren weer hergebruikt kunnen worden’ Aldus Pelle.

Een project waar Pelle trots op is, is Plus Ultra in Mainz. Het is een concept wat in Utrecht, Leiden en Amsterdam al is uitgevoerd en nu naar Duitsland wordt verhuisd. Het technisch lab-ontwerp is aanpasbaar en heeft een prettig leefklimaat. De reden dat Pelle zich verbonden voelt met het project is dat hij zijn afstudeerproject er enigszins in herkend. Beide ontwerpen vereisten een hoge aanpasbaarheid van het programma, door de installaties effectief en slim in te delen.