menu sluiten

Plus Ultra Utrecht

bekijk

Plus Ultra Utrecht 

Na Leiden en Amsterdam krijgt nu ook Utrecht een Plus Ultra-gebouw. Het multi-tenantgebouw staat op het Utrecht Science Park en beschikt straks net als plus ultra leiden en plus ultra amsterdam over laboratoria, kantoren en gedeelde vergaderruimte. Daarnaast komen er living labs, shared labs en een science gallery. Plus Ultra Utrecht wordt markant hoog en krijgt een uitnodigende, dubbele glazen plint.

  • opdrachtgever(s)
  • Kadans Science Partner
  • locatie
  • Utrecht Science Park
  • gebruiker(s)
  • start-ups, scale-ups
  • expertise
  • architectuur
    cepezed interieur

volumes  

Het gebouw bestaat uit een laagbouw- en een hoogbouw-deel, beide horizontaal geleed. De laagbouw telt vijf bouwlagen, en heeft een glazen atrium waaraan laboratoria en vergaderruimtes grenzen. Het atrium loopt tot aan de zuidgevel, die iets terugspringt. Hier is buiten een terras dat uitkijkt over een tuin met een vijver.

De hoogbouw telt negen verdiepingen. De constructie laat het toe de vloervelden op verschillende manieren in te delen, al naar gelang het gewenste oppervlakte aan kantoren en vergaderruimte. De hoofddraagconstructie is hybride. Komen er nieuwe huurders, dan zijn de ruimtes relatief gemakkelijk aan te passen.

cepezed

verbinden  

In het gebouw is plek voor startups en scale-ups. De startende bedrijven bevinden zich in de laagbouw, de scale-ups in de hoogbouw. Een royaal en licht atrium vormt een verbindende kern en sluit aan op een terras aan de zuidgevel - het atrium is dé plek om elkaar tegen te komen. Galerijen en loopbruggen vormen een directe verbinding naar de kantoren, gedeelde laboratoria en vergaderruimtes. Door de glazen plint is de expositieruimte (de science gallery) van buitenaf goed zichtbaar.

cepezed
cepezed

interieur  

In Plus Ultra Utrecht staat het delen van kennis en het stimuleren van ontmoetingen voorop. Het atrium wordt een toegankelijke plek, een soort 'woonkamer van het Utrecht Science Park'. Toegankelijkheid en vriendelijkheid zijn daarom speerpunten van het interieurontwerp.

Er is gekozen voor zacht materiaal, en een kleurenpalet met 'natuurlijk groen' en ‘science-blauw'. De houten latjes op de gevel zijn ook aan de binnenkant geplaatst. In combinatie met de vele planten geeft dit het atrium een natuurlijke, rustgevende sfeer. De wenteltrap, een fraai, los object dat de begane grond verbindt met de brede galerijen en omlopen van de bovenliggende verdiepingen, valt daardoor nog eens extra op.

cepezed

duurzaamheidsambities  

Kadans en cepezed vinden elkaar in hun hoge duurzaamheidsambities, het ontwerp van Plus Ultra Utrecht is voldoende voor een BREAAM-Outstanding- en WELL Platinum-certificering. Een minimaal energieverbruik en optimale toekomstbestendigheid worden onder meer bereikt met pv-panelen op het dak en aan de gevels, een WKO, de toepassing van zo veel mogelijk herbruikbaar materiaal, en een hoge mate van losmaakbaarheid.

cepezed

partners

  • hoofdaannemer: Goossen Te Pas
  • W-installaties: Instaan
  • E-installaties: JWR
  • installaties & bouwfysica: Deerns
  • landschapsontwerp: MTD landschapsarchitecten
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000