menu sluiten

saskia monen, architect 

Saskia werkt sinds 2020 bij cepezed. Haar kracht om zich te verplaatsen in de gebruiker versterkt haar ontwerpen.

Saskia is afgestudeerd in de richting Architectural Engineering aan de Technische Universiteit in Delft. Tijdens haar afstudeeronderzoek deed zij onderzoek naar verticale tuinen, zowel binnen als buiten gebouwen. Hier onderzocht ze specifiek de effecten op het binnenklimaat en mentale gesteldheid van gebruikers door bijvoorbeeld luchtzuiverende werking van planten.

De no-nonsense mentaliteit en de focus op de gebruiker spreken Saskia erg aan in cepezed. Ze is namelijk van mening dat ‘goede architectuur de gebruiker vooropstelt. Hun tevredenheid is op de lange termijn essentieel voor een duurzame levensduur van een gebouw’. Wanneer gebruikers blij zijn met hun gebouw versterk je de intrinsieke motivatie om het goed te behandelen en te verzorgen.

Saskia is erg trots op onder andere het gemeentehuis Haarlemmermeer. Bij het gemeentehuis moest er veel met ruimtes gepuzzeld worden om tot een optimaal geïntegreerd gebouw te komen. Dit puzzelen vindt Saskia onwijs interessant. Hier is erg veel tijd aan besteed en uiteindelijk heeft dit tot een resultaat geleid waar Saskia erg trots op is. Een ander project waar Saskia trots op is, is Plus Ultra Utrecht. Dit was de eerste tender die ze zelfstandig oppakte en ook direct won.