Links klein
Engels Mail
Rechts klein

hukseflux

Hukseflux ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan sensoren en apparatuur voor het meten van warmtestromen, zonnestraling en thermische geleiding. Het bedrijf groeit explosief en heeft inmiddels zijn intrek genomen in een door cepezed nieuw ontworpen bedrijfspand gericht op eenvoud, efficiency en een robuuste, industriële uitstraling. 

Het betreft een langgerekt tweelaags volume op een relatief smal kavel van het Delftech Park in Delft. Het bouwblok is in zijn geheel van de grond getild, zodat eronder ruimte is voor enkele tientallen parkeerplaatsen. Beide bouwlagen zijn voor een groot deel verdeeld in enerzijds open werkplekken voor zowel de kantoor- als R&D-functies en anderzijds een open opstelling van magazijnrekken. Aan de koppen van deze rekken zijn grenzend aan de middenzone van de vloervelden strakke witte interieurelementen geplaatst met daarin functies als pantry’s, opslagkastjes, kopieermachines en gestoffeerde bankjes. Verder zijn enkele bedrijfsspecifieke, geconditioneerde ruimten opgenomen als een meetkamer, modelwerkplaats, spuitkamer en kamers voor test- en kalibratieopstellingen. Een derde type ruimte behelst de ondersteunende functies als de receptie, keuken, koffiecorner, ruimten voor overleg, vergaderingen en teleconferenties alsmede de sanitaire ruimten en stijgpunten.

Anders dan bij de meeste andere gebouwen van cepezed bestaat de constructie van het Hukseflux-pand bijna geheel uit beton. De vloeren zijn daarbij samengesteld uit zogenaamde TT-platen, waarbij een dunne betonflens één geheel vormt met twee hoge ondersteunende ribben. De platen overspannen met ruim zestien meter de volledige breedte van het gebouw, waarbij de installaties en verlichting grotendeels tussen de ribben zijn opgenomen. Alleen de platte aan- en afvoerkanalen voor de luchtbehandeling zijn volledig in het zicht onder de plafonds gepositioneerd.

De gevels zijn bekleed met donkergetinte damwandprofielplaten die het pand een strak aanzien geven. Glasstroken in een aluminium kozijnsysteem zorgen voor ruim voldoende daglichttoetreding. De zuidelijke kop van het gebouw, waar zich ook de ingang bevindt, is geheel transparant. De profielbekleding zet zich hier rondom een hangende staalconstructie voort tot voorbij het gebouw, zodat een hoge entreeveranda is gevormd. De aanpalende receptieruimte heeft een dubbele hoogte. De externe vluchttrappen aan de noordzijde leiden tevens tot een klein dakterras dat zowel recreatief als voor proefnemingen in gebruik is.

delft / nederland

opdrachtgever
hukseflux

Links klein
Rechts klein