Links klein
Engels Mail
Rechts klein

gemeentehuis westland

cepezed en cepezedinterieur ontwerpen, als onderdeel van consortium De Groene Schakel, voor de gemeente Westland haar nieuwe gemeentehuis en kantoorgebouw. Op de Verdilaan komt het Westlands publieks- en bestuurscentrum en aan de Tiendweg het kantoorgebouw voor medewerkers. De nieuwe gemeentelijke huisvesting is duurzaam en zal de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening vergroten.

Voor beide ontwerpen is de kas als metafoor gebruikt, wat van buiten een aantrekkelijk, ingetogen straatbeeld geeft en waar van binnen kleur, leven en innovatieve ontwerpoplossingen tot uiting komen. De opzet van beide gebouwen is in de basis gelijk. Uitgegaan wordt van een generiek systeem van kantoorbeuken die de diverse functies herbergen en qua hoofdopzet functioneel en efficiënt zijn opgebouwd. Deze vrij indeelbare vloeren zijn uitermate geschikt voor ‘eigentijds werken’.

In het publieks- en bestuurscentrum wordt de publieksbalie gehuisvest voor burgers en ondernemers. Daarnaast is dit het politieke hart van de gemeente waar de raadsvergaderingen en commissievergaderingen worden gehouden. Deze functies bevinden zich in het houten bestuursmeubel met extra hoge verdiepingen. De uitermate transparante gevel zorgt ervoor dat het meubel letterlijk op het plein staat, waardoor bezoekers zich zeer welkom voelen.

Het gemeentekantoor voor medewerkers is zakelijk van buiten en van binnen zeer uitnodigend en representatief. Dit gebouw bestaat uit twee kantoorbeuken met daartussen een prachtig, hoog en licht atrium met verschillende traverses. Een inspirerende werkomgeving waarin ontmoeten en het delen van kennis centraal staan.

Wethouder Bram Meijer is uiterst tevreden over de ontwerpen: "Het belooft een indrukwekkend en CO2 neutraal gemeentehuis te worden. Westland krijgt met deze ontwerpen het gemeentekantoor en publieks- en bestuurscentrum dat Westland nodig heeft.

Op beide locatie is de bouw volgens planning in volle gang.

naaldwijk / nederland

opdrachtgever
gemeente westland

Links klein
Rechts klein