rev'it sport

REV’IT SPORT is een vermaard merk op het gebied van innovatieve motorkleding. Eigenaar Ivan Vos werd in 2017 uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Met de groei die het trendsettende bedrijf doormaakt in verkopen en naamsbekendheid was REV'IT op zoek naar een nieuw hoofdkantoor passend bij haar imago en bedrijfsvoering. cepezed verkreeg de opdracht voor het nieuwbouwontwerp met onder meer een showroom, design center en centrale warehouse op industrieterrein Vorstengrafdonk te Oss.
cepezed koos voor het architectonisch ontwerp een strategische positie op de kavel die bijdraagt aan een optimale zichtbaarheid vanaf de snelweg, een functioneel en aantrekkelijk voorterrein alsook substantiële ruimte voor toekomstige uitbreiding.
Het nieuwe pand bestaat uit twee langgerekte bouwstroken met deels volglazen puien in een diepzwart kader, die gekoppeld zijn middels een centrale lichtstraat. De warehouse beslaat het leeuwendeel van het bouwvolume. Daarvoor liggen de expeditiezone en de werkplaatsen. De kop van het gebouw bevat de representatieve functies: de hoofdentree, de showroom en het restaurant op de begane grond, de creatieve afdelingen op de eerste verdieping en daarboven de ondersteunende kantoren. Dit bouwdeel kent naast de genoemde centrale lichtstraat twee videstroken langs de transparante gevels; deze drie open zones verbinden samen de verdiepingen en afdelingen, en bevatten loopbruggen, ontmoetings- en vergadereilanden.
In de entreehal bevindt zich de hospitality-desk die in de lichtstraat als een driedimensionale loper vloeiend overgaat in de lui oplopende hoofdtrap met op elke verdieping een ontmoetingsplein inclusief integraal ontworpen pantry. De vides zorgen voor lange zichtlijnen en fysieke koppelingen om zo bij te dragen aan een goede oriëntatie voor bezoekers en interactie tussen de medewerkers.  Het doorzicht vanuit de showroom naar het testlaboratorium geeft gasten een kijkje in de keuken van REV’IT SPORT.
Bouwkundig bestaan de twee beuken uit een stalen hoofddraagconstructie ingevuld met betonnen TT-vloerdelen die de beukmaat van 16.20m in een keer overspannen en zo vrij indeelbare vloervelden creëren. De TT-vloeren leveren een stoere grafische ritmiek waar alle verdere invullingen op zijn gemaatvoerd. De look-and-feel van het nieuwe hoofdkantoor sluit naadloos aan bij het DNA van REV’IT!: Innovatief, stoer, ontworpen tot het laatste schroefje en teruggebracht tot de essentie. De architectuur en het interieurontwerp kenmerken zich dan ook door minimaal materiaalgebruik, zorgvuldig detaillering en een hoogwaardig afwerking met een hoog IQ/kg.

oss

opdrachtgever
rev'it sport