menu sluiten

Asics Hoofddorp 

Sportmerk Asics zocht voor zijn Europese hoofdkantoor een nieuw onderkomen in Hoofddorp. Ten opzichte van het verouderde en benauwde kantoor in een ander deel van Hoofddorp, moesten zowel de functionaliteit als de beleving verbeterd worden. cepezed ontwierp een modern pand direct nabij het station en de A4.

  • opdrachtgever(s)
  • OVG Projectontwikkeling
  • locatie
  • Hoofddorp
  • gebruiker(s)
  • Asics Europa
  • expertise(s)
  • cepezed

Uitzicht op Werelderfgoed  

Het ASICS-kantoor heeft een horizontaal gelede gevel van bandramen en lichtgrijs geëmailleerd glas. Onder het gebouw bevindt zich een half verdiepte parkeergarage met meer dan 100 plaatsen.

Het pand heeft direct zicht op de Geniedijk die onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Uitzicht op Werelderfgoed
cepezed
rene gonkel
rene gonkel

Japanse invloeden  

Het nieuwe gebouw is met nadruk geen flagship centre van het sportmerk, maar heeft een ingetogen karakter. Het accent ligt op efficiëntie, doelmatigheid en een prettige beleving voor de gebruikers. Dit zijn naast het personeel ook bezoekers, vooral afkomstig uit de retail.

Het kantoor heeft een open atmosfeer met eigentijdse, atelierachtige werkplekken en presentatieruimtes. Mede dankzij de toepassing van natuurlijke materialen en een strakke afwerking is de Japanse identiteit van ASICS ook in het interieur te herkennen.

Japanse invloeden
rene gonkel
jannes linders

Gezond gebouw  

Een belangrijke waarde van het Asics-kantoor in Hoofddorp is een gezonde, sportieve werkomgeving. Zo wordt bijvoorbeeld het gebruik van de lift ontmoedigd door een uitnodigend gepositioneerde, doorgaande cascadetrap. En zorgt een centraal, transparant overkapt atrium voor een grote mate van daglichttoetreding.

Verder vind je fitnessruimtes met douches in het gebouw. En serveert het bedrijfsrestaurant geen frituur maar alleen gezond voedsel.

Gezond gebouw
rene gonkel

Duurzame burenband  

Het gebouw ligt direct naast het duurzame TNT GREEN-Office, dat ontworpen is door Paul de Ruiter. Met behoud van eigenheid zoekt het pand van Asics daarmee zo veel mogelijk synergie. Zo vormen de gebouwen op landschappelijk niveau een eenheid. Ook maken ze beide gebruik van een bio-warmtekrachtkoppeling waarmee ze in hun eigen energie voor koeling en verwarming voorzien.

Duurzame burenband
léon van woerkom | cepezed
jannes linders

partners

  • opdrachtgever: ovg real estate
  • interieurontwerp: fokkema & partners architecten
  • constructies: van rossum raadgevende ingenieurs
  • installaties: deerns raadgevende ingenieurs
  • bouwfysica & duurzaamheid: dgmr
  • hoofdaannemer: boele en van eesteren
  • e&w-installateur: kropman installatietechniek
  • gevels: de groot & visser
klik om door te gaan