menu sluiten

Open Monumentendag in teken van duurzaamheid

lucas van der wee | cepezed

Komend weekend zijn tijdens Open Monumentendag op 10 en 11 september in heel het land prachtige monumentale gebouwen publiekelijk toegankelijk. Zo zijn onder meer in Den Bosch de Brabanthallen te bezichtigen, in Tilburg het Textielmuseum en in Delft kunnen mensen een kijkje nemen in het onlangs geopende ArsenaalDelft.

brabant
Het was ooit de grootste veemarkt van Europa, maar is nu een van Nederlands grootste complexen voor beurzen, congressen en evenementen. cepezed maakte het ontwerp voor de volledige herstructurering, restauratie en uitbreiding van de Brabanthallen in Den Bosch. Voor het Textielmuseum in Tilburg bedacht cepezed een plan voor uitbreiding en renovatie.

delft
Het ArsenaalDelft in Delft is onlangs feestelijk geopend door burgemeester Van Bijsterveldt. Dat was een grootscheepse verbouwing en herbestemming van het Armamentarium, een rijksmonumentaal gebouw. Hierin zitten nu een hotel, restaurant en conferentiecentrum. Het winnende plan kwam van cepezedprojects en Driestar, cepezed maakte het ontwerp, cepezedbouwteam verzorgde de uitvoeringscoördinatie en ook cepezedinterieur was intensief betrokken. In het eeuwenoude complex zijn momenteel gevestigd: restaurant Loetje, Hotel Arsenaal Delft van Westcord Hotels en ExpoArsenaal van IQ Events.
Op zaterdag 10 september zijn er, vanaf Korte Geer (naast ArsenaalDelft), diverse pendeldiensten naar andere deelnemende locaties. De eerste afvaart is om 10.30 uur.

open monumentendag 2022
Bezoek de websites van Open Monumentendag 2022 voor meer informatie over de Brabanthallen in Den Bosch, het Textielmuseum Tilburg en ArsenaalDelft in Delft. En bekijk vooral de mooie, duurzame monumenten in het echt. Wat er open is, staat op de website van Open Monumentendag 2022.

videoserie
De landelijke organisatie van Open Monumentendag 2022 selecteerde vier gebouwen ter promotie van het aankomende weekeinde. In een videoserie, met het thema 'Duurzaam duurt het langst', worden bijzondere verhalen achter monumenten gedeeld. ArsenaalDelft wordt uitgelicht door archeoloog Steven Jongma. "Het is de oude wapenopslag van Holland. En nu een prachtig hotel en restaurant (...) Het is een uniek stukje geschiedenis, niet alleen voor Delft, maar ook voor Nederland", vertelt hij. "Als je in een hotelkamer ligt, kun je nog steeds beleven wat hier vroeger gebeurde. (...) Het is echt de moeite waard om te bezoeken."

lucas van der wee | cepezed
fas keuzenkamp
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed