menu sluiten

Succesvolle rondleidingen door Spoorzone Tilburg

Lucas van der Wee

De spoorzone in Tilburg is de afgelopen tien jaar ontwikkeld naar een plek waar Tilburgers en bezoekers van de stad kunnen ontspannen, samenkomen, werken en wonen. Om dit te vieren werd op 4 juni de Dag van de spoorzone georganiseerd. cepezed gaf hier samen met Dura Vermeer Railinfra en Prorail rondleidingen in en rondom Station Tilburg.

interwijkconnectie
In de complete transformatie van de Spoorzone is de interwijkconnectie een belangrijk element. cepezed stelde voor de stationstunnel in te zetten als een publieke verbinding tussen het noorden en zuiden van Tilburg. We zijn ook verantwoordelijk voor andere ontwerpen in het gebied, dat voor een groot deel bestaat uit een voorheen afgesloten fabrieksterrein. De inrichting van de buitenruimte bij het station is ontworpen door Atelier Quadrat.

kroepoekdak
Een van de meest opvallende gebouwen in de Spoorzone is nog steeds het spectaculaire station met zijn 'kroepoekdak', een ontwerp van architect Koen van der Gaast uit 1965. Maar het zijn vooral Van der Gaasts maatsystemen en lowtech-oplossingen die ons inspireerden bij het ontwerpen van onder meer het nieuwe busstation en de fietsenstallingen.

trots
De rondleidingen werden druk bezocht, zo’n 70 deelnemers wandelden door het stationsgebied. ‘De interactie met de deelnemers was leuk’ zegt cepezed-architect Wiebe de Boer, ‘je merkt dat Tilburgers trots zijn op hun station en de Spoorzone’.

→ Bekijk hier de projectpagina.

Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000