menu sluiten

Noud Gorter, bouwkundig ingenieur 

Noud werkt sinds 2022 bij cepezed. Met zijn bescheiden voorkomen brengt hij rust met zich mee. Door zijn gestage manier van werken, is hij een stabiele factor in het team.

Noud rondde zijn studietijd af met de master Building Technology aan de TU Delft. Hier specialiseerde hij zich in de richting Bridge Design. Voordat Noud in 2022 bij cepezed begon, werkte hij bij een renovatie-aannemer. Door deze ervaring kreeg hij meer aandacht voor technische kwaliteit en maakbaarheid. Noud werkt graag met zijn handen, van houtbewerking tot elektronica. Deze passie voor het ‘maken’ komt goed van pas bij zijn technische functie. Het houdt hem scherp in het realistisch en maakbaar ontwerpen.

Simpliciteit, vanuit goed doorontwikkelde ontwerpen, spreekt Noud aan. Dit ziet hij terug in de technische uitwerking van vrijwel alle cepezed-ontwerpen. In zijn ogen ‘kan cepezed functie en esthetica samenbrengen tot een uniform en eenduidig ontwerp’. Dit sluit goed aan bij zijn motivatie als ontwerper.

Noud is trots op zijn bijdrage aan de Politieverzamellocatie Drachten. Voor de verzamellocatie moesten vier gebouwen met verschillende technische eisen worden ontworpen. Toch moeten deze gebouwen esthetisch een samenhangend geheel vormen. Deze uitdaging gaat Noud graag aan. Hij begeleidt daarnaast de uitvoering van het onderzoeksgebouw voor de VU-Amsterdam. Hij is blij met de ‘hands-on ervaring’, die een grootschalig en technisch complex project als dit hem geeft.