vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

asics

Het Europese hoofdkantoor van de Japanse sportkleding- en -schoenenfabrikant ASICS bewoonde een verouderd en benauwend pand in Hoofddorp en wenste zowel de functionaliteit als de beleving van zijn huisvesting te verbeteren. cepezed ontwierp een nieuw, modern onderkomen aan de plaatselijke Taurusavenue, direct nabij het station en de uitvalswegen.

Het nieuwe gebouw is met nadruk geen flagship centre van het sportmerk, maar heeft een ingetogen karakter. Het accent ligt op efficiëntie, doelmatigheid en een prettige beleving door de gebruikers, bestaand uit het personeel en bezoekers vooral afkomstig uit de retail. Het kantoor heeft een open atmosfeer met eigentijdse, atelierachtige werkplekken en presentatieruimten waarin onder meer door toepassing van natuurlijke materialen in het interieur de Japanse identiteit van ASICS te herkennen is.

Een ander zwaartepunt is een gezonde, sportieve werkomgeving. Onder meer via een centraal gelegen atrium kent het pand een grote mate van daglichttoetreding, terwijl gebruik van de lift wordt ontmoedigd door een uitnodigend gepositioneerde, doorgaande cascadetrap. Verder is het gebouw voorzien van fitnessruimten met douches en kent het bedrijfsrestaurant geen frituur maar serveert het alleen gezond voedsel.

Het gebouw ligt direct naast het duurzame TNT GREEN-Office ontworpen doorPaulde Ruiter en zoekt daar met behoud van eigenheid zoveel mogelijk synergie mee. Zo vormen de gebouwen op landschappelijk niveau een eenheid en maken ze beide gebruik van een bio-warmtekrachtkoppeling waarmee ze in hun eigen energie voor koeling en verwarming voorzien.

Het ASICS-kantoor heeft een horizontaal gelede gevel van bandramen en lichtgrijs geëmailleerd glas. Onder het gebouw bevindt zich een half verdiepte parkeergarage met meer dan 100 plaatsen. Het pand heeft direct zicht op de Geniedijk die onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

hoofddorp / nederland

opdrachtgever
ovg projectontwikkeling

vorige pagina
volgende pagina