menu close

Genmab 

Genmab is a listed, international biotech company that develops therapeutic antibodies to treat cancer. Due to the company’s strong growth, Genmab Nederland needed new premises.
cepezed and cepezedinterieur were responsible for the design and paid considerable attention to the design elements, in keeping with the company’s Scandinavian origins.

  • client(s)
  • Dura Vermeer Vastgoed
  • location
  • Utrecht
  • user(s)
  • Genmab
  • expertise(s)
  • cepezed, cepezedinterieur
lucas van der wee | cepezed

Showpiece  

Our design for the new Genmab had several ambitions: to give the company greater visibility, increase interaction between employees and encourage collaboration with external partners. The building was also intended to become a showpiece to attract top researchers.

The result is a striking, cleanly styled and detailed building. It is located directly on the main access road to the Utrecht Science Park.

Showpiece
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Layout Genmab Utrecht  

The building has an open structure with large spans and long sight lines. Above ground, it has two five-storey bays with an atrium in between. There is an underground parking garage that extends over the entire footprint.

The extensive facilities programme is mainly housed on the ground floor. The meeting centre, auditorium and café can be found here, but also a gym, bicycle parking, storage areas and waste rooms.

Layout Genmab Utrecht
lucas van der wee | cepezed
cepezed

Genmab’s atrium  

Surrounding the atrium on the first floor are functions such as a coffee bar and an open kitchen with front cooking. In the office bays, meeting spots are situated along the atrium; most fixed workspaces are located along the façades. The upper three storeys accommodate both offices and laboratories. Their greater height makes their arrangement flexible: offices can become labs and vice versa.

Genmab’s atrium
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Floating islands  

Eye-catchers in the atrium are the large islands of over eight metres in diameter. They are positioned like stairs and seem to float in space. On the islands there are spots for meeting, discussion and flexible working.

Floating islands
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed

Scandinavian design  

The interior of Genmab Utrecht is light, uncluttered and stylish; ample use has been made of wood and other natural materials. Corridors are optically widened by partly allowing their floor finish to continue into the transparent office spaces. In terms of sustainability, the new Genmab has the BREEAM-Excellent certificate.

Scandinavian design
lucas van der wee | cepezed

partners

  • client: genmab
  • contractual client: dura vermeer vastgoed & dura vermeer bouw
  • interior design: cepezedinterieur
  • stability: pieters bouwtechniek
  • building services, building physics & sustainability: dwa
  • fire safety: peutz
  • main contractor: dura vermeer bouw
  • contractor building services electrical: van den pol
  • contractor building services mechanical: klimaatservice
  • contractor steel construction: bentstaal
  • façades: de groot & visser
click to continue