menu sluiten

Gebiedsontwikkeling TU Delft Campus Zuid start met bouw Logistiek en Milieu

cepezed

Op ceremoniële wijze is gistermiddag de eerste paal voor de faciliteit Logistiek en Milieu geslagen. Daarmee werd niet alleen de nieuwbouw ingeluid, het was tevens het startschot voor de doorontwikkeling van de TU Delft Campus Zuid ‘tot een levendige omgeving met nieuwe faciliteiten voor onderwijs en onderzoek’, aldus de TU Delft.

onmisbaar
“Logistiek en Milieu is onmisbaar voor de TU Delft, nu en in de toekomst. Deze afdeling is letterlijk de grondstof voor het faciliteren van alle onderzoeken en onderwijs op campus”, zei Marien van der Meer, Vice President Operations/Lid College van Bestuur TU Delft, bij het slaan van de eerste paal. De afdeling Logistiek en Milieu (L&M) faciliteert namelijk de inkoop, opslag en distributie van laboratoriumbenodigdheden, chemicaliën en gassen die gebruikt worden in laboratoria van de TU Delft.

duurzaamheid
Op het gebied van duurzaamheid ligt de lat hoog. Het gebouw en de inpassing ervan zijn natuurinclusief en klimaatadaptief ontworpen. De gekromde daken zijn voorzien van volwaardige beplanting die zowel qua flora als qua fauna aansluit op de biodiversiteit van het omliggende polderlandschap. Middels grote cortenstalen schuifpoorten en begroeide biodiverse taluds is het hekwerk grotendeels onzichtbaar en de beveiligingsgrens op die manier geïncorporeerd in het gebouw.

nieuwbouw
De nieuwbouw bestaat ook zo veel mogelijk uit hernieuwbare en/of hergebruikte materialen. Veel glas levert een open uitstraling op en een optimale daglichttoetreding op de werkvloer. En mede dankzij de zonnepanelen op het dak, die voor een deel hergebruikt worden van de huidige huisvesting, wordt het nieuwe gebouw van Logistiek en Milieu nog duurzamer.

TU Delft Campus Zuid
Logistiek en Milieu is een van de gebouwen op de TU Delft Campus Zuid die cepezed heeft ontworpen. De komende jaren zal de campus worden doorontwikkeld met de bouw van het House of Quantum en QuTech. Bestaande cepezedgebouwen in dit gebied zijn Oldelft, Applikon, Yes!Delft en 3M.

animatie
Een indruk krijgen hoe Logistiek en Milieu eruit komt te zien? Bekijk hieronder de animatie. Music from #Uppbeat (free for Creators!)

cepezed / TU Delft
Roy Borghouts Fotografie
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000