menu sluiten

steeds verder innoveren op het science park

cepezed

‘Plus ultra’ betekent steeds verder. cepezed gaat ook steeds verder op het Utrecht Science Park: na Nutricia Research, Genmab en Accelerator, wordt Plus Ultra Utrecht het vierde onderzoeksgebouw dat cepezed op de campus ontwerpt. Plus Ultra is het tweede project dat cepezed in opdracht van Kadans Science Partner realiseert. De start van de bouw is gisteren feestelijk ingeluid.

start-ups en scale-ups
Het nieuwe gebouw biedt straks gecombineerde kantoor en laboratoriumruimtes voor bedrijven in de life sciences sector, met name gericht op start-ups en scale-ups.

levendige kern
Een royaal en licht atrium vormt een levendige kern en sluit aan op een terras aan de zuidgevel. Het atrium is dé plek voor ontmoeting. Ook is er directe verbinding met de omliggende kantoren, laboratoria en vergaderruimtes door onder meer balkons en loopbruggen. In de glazen plint komt een science gallery voor exposities.

flexibel
De indeling van Plus Ultra is flexibel. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor het multi-tenant gebouw. Daarvoor heeft cepezed een hybride hoofddraagconstructie ontworpen. Dit creëert grote overspanningen en daarmee grote vloervelden die vrij indeelbaar en inpasbaar zijn. Zo kan het gebouw gemakkelijk meebewegen met de behoeften van zowel nieuwe als bestaande gebruikers.

hoge ambities
De duurzaamheidsambities liggen hoog. Zo zal de certificering BREAAM-Outstanding én het WELL Platinum behaald worden. Een minimaal energieverbruik en optimale toekomstbestendigheid worden onder meer bereikt met PV-panelen op het dak en aan de gevels, een wko, toepassing van zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal en de hoge mate van losmaakbaarheid.

Het nieuwe gebouw met ruim 22.880m² aan oppervlakte zal naar verwachting medio 2025 klaar zijn voor gebruik.

Meer weten over het project? Bekijk hier de projectpagina.

cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000