vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

cambreur college

Het nieuwe Cambreur College te Dongen gaat het onderwijs voor mavo, havo en vwo behuizen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd achter het huidige hoofdgebouw aan de Monseigneur Shaepmanlaan, dat uiteindelijk wordt gesloopt en plaats maakt voor een schoolplein, park en fietsenstalling. Het nieuwe gebouw vormt een compacte schakeling van drie volumes. De onderwijsvleugels bevatten de praktijk- en theorielokalen. De sportafdeling integreert twee bestaande gymzalen die worden gerenoveerd en uitgebreid met een extra zaal. Een gebouwhart tot slot doet dienst als aula, kantine en verbindende schakel.
De opzet is eenvoudig en biedt een overzichtelijke, transparante en uitnodigende onderwijsomgeving. Het ontwerp is gericht op een eenheid en samenhang waarbinnen de verschillende afdelingen ieder hun eigen domein hebben. Veel aandacht wordt besteed aan een coherente en doordachte aaneenschakeling van ruimtes. Gemeenschappelijke functies als de vaksecties Science, Kunst, ICT + D&P liggen op de begane grond rondom een groene patiotuin. In de aula komt een multifunctionele tribunetrap.
De afdelingen mavo, havo en vwo hebben in de nieuwbouw ieder eenzelfde ruimtelijke organisatie, met elk een eigen leerplein als identiteitsdrager. Samen met een viertal lokalen vormen de leerpleinen de dynamische leeromgeving van de school. Daarnaast gaat de nieuwe school ook traditionele onderwijsgebieden bevatten met grotere lokalen die geschikt zijn voor uiteenlopende typen lesvormen.
De start van de gefaseerde bouw is gepland voor 2019. Voorjaar 2021 moet de nieuwe school in gebruik genomen worden.

dongen

opdrachtgever
cambreur college

vorige pagina
volgende pagina